23Eki 2019

0

3837

0

WordPress SMTP Mail Ayarları

WordPress tabanlı web sitesi kullanıyorsanız eğer mutlaka yapmanız gereken ayarlardan olan mail ayarlarını mutlaka yapmanızı öneririm. Aksi taktirde mail ayarlarını yapmayı ihmal ederseniz eğer şifrenizi unuttuğunuzda mail adresinize şifre sıfırlama talebi göndermeniz de sorunlar yaşabilirsiniz ve sitenizin yönetim paneline erişiminizi kaybedebilirsiniz. Bu gibi sıkıntılarda uğraşmak istemiyorsanız mutlaka mail ayarlarınızı yapmanız gerekir.

1.ADIM: WordPress mail gönderimi ve alımı için bir eklenti seçmemiz gerekir. Seçilen eklentiyi WordPress‘e eklemeliyiz. Bu makalemizde WP Mail SMTP by WPForms eklentisini kurup yapılandırmasını yapacağız.

2. ADIM: Araştırma yapıp seçtiğiniz eklentiyi WordPress admin paneline girip sol menüde yer alan Eklentiler bölümünden yükleyip etkinleştirmemiz gerekir.

Eklentiyi yüklemek için; WordPress admin paneline giriş yapıyoruz. Daha sonra sol menüde yer alan Eklentiler‘e tıklıyoruz. Açılan sayfanın üst tarafında Yeni ekle butonu yardımıyla eklentileri indirebileceğiniz sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Sayfanın sağ üst tarafındaki arama kutucuğuna WP Mail SMTP by WPForms yazarak arama yapıyoruz. İlk sırada zaten istediğimiz eklenti çıkacaktır. Hemen Yükle butonu yardımıyla eklentimizi yüklüyoruz. Yükleme tamamlandıktan sonra Etkinleştir butonu yardımıyla eklentimizi aktif ediyoruz.

3. ADIM: Eklentiyi kurduktan sonra admin panelindeki sol menüde WP Mail SMTP tıklayarak mail ayarları sayfasına yönlendiriliyoruz.

From Email, mail göndereceğiniz mail adresinizi yazmalısınız.

From Name, kullanıcıya gönderilen maillerdeki başlığı girmelisiniz.

Mailer, Other SMTP işaretleyip sayfanın aşağısına SMTP bilgilerinizi yazacağınız alan açılacaktır.

From Email, From Name ve Mailer seçim ekranının örneğidir.

SMTP Host, mail.siteadiniz.com olarak yazmanız gerekir. Bu alan hosting firmalarında değişiklik gösterebilir yine de hosting girmanıza host bilginizi sorabilirsiniz.

Encryption, None yada TLS seçeneğini işaretleyerek devam edebilirsiniz. SSL kullanıyorsanız SSL seçeneğini de seçebilirsiniz.

SMTP Port, None ve TLS için 587 ‘dir. SSL içinde 465 portunu kullanabilirsiniz.

Auto TLS, standart olarak açık olmalıdır.

Authentication, standart olarak açık olmalıdır.

SMTP Username, oluşturmuş olduğunuz mail adresinizi yazmalısınız.

SMTP Password, oluşturmuş olduğunuz mail adresine belirlediğiniz mail adresinizi yazmalısınız.

Other SMTP için yazmanız gereken alanların örneğidir.

4.ADIM: Yapılan ayarları kaydediyoruz ve işlemlerimiz tamamdır. Test maili göndermek isterseniz sayfanın en üstüne çıkıp Email Test sekmesine geliyoruz.

Send To, mail göndermek istediğiniz mail adresinizi bu alana yazıyoruz daha sonra Send Mail butonu yardımıyla test edebilirsiniz.

Test ettiğinizde aşağıda yer alan iletiyi alıyorsanız eğer işlemleri ve adımları doğru bir şekilde yapmışsınız demektedir.


Test HTML email was sent successfully! Please check your inbox to make sure it is delivered.

Yapılandırma ayarları tamamlandı artık sorunsuz bir şekilde siteniz mail gönderimine hazırdır.

Comments (0)